Huuuu

Vilken dag....

Sov hela dagen nästan...trodde jag åkt på en sväng med maginfluensa...men eftersom jag varit så yrslig...så måse det vara värktabletterna jag tog igår...kan må kanon dåligt i en dag efter.

Och det ångrar jag bittert idag...sönerna fick stå över Badhuset...:/ Men funderar på att gå dit imorgon istället...

Hoppas det gör dom glad....sedan är det ju mässa också och det ska städas, bakas både vanliga och saffrans bullar....ja fördriva tiden kan man.....om man vill....:)

Annars nu så mår jag mycket bättre, Adam är på rummet, David sover, Sandra är på sitt rum....lungt och skönt framför tv:n :)


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Sandra!!!!

Du kan välan följa med imorgon till badhuset så man får med sig alla sina 3 älsklingar!!!!! :)
Jag älskar när vi gör saker tillsammans !! :)




Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]



Idag....

var en slappar dag...eller mys dag på förmiddagen med David....han fick göra det förbjudna idag, hoppa i STORA sängen :)
Vi hade sååå roligt och han behöver den här uppmärksamheten och bara få vara David själv med mamma :)

Imorgon så ska vi till badhuset, Adam älskar det så han får ledigt från skolan imorgon och får följa med, då ska vi också käka middag vid badhuset då vi är klara och bara mysa!

Ulle & hennes döttrar + barnbarn ska med, kanon kul ska det bli att umgås och må gott :)

Sedan blir det fredagsmys, men jag har inte bestämt vad vi ska ha....finns ju kräftor kvar i frysen för min del...men barnen vet i tusan :) Chips som vanligt kanske :)

Ja nu ska här snart sovas, det måste idag eftersom vi ska iväg imorgon! :)

Idag har varit en oerhört bra dag! :)



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Borde...

Verkligen sova nu...Adam är på kortids och jag borde komma igen med sömnen på natten...men det spritter i kroppen som jag har myror överallt....och hjärtat känns av som alltid då det är lungt....

ja tankarna bara för i skallen....känner mig så utlämnad...ang allt med Adam....med allting av vad det gäller mig eller annat...man har lixom inget privat liv....inget illa menat, men det mesta kommer fram...för allt måste fram, hur jag mår, hur Adam är, hur syskonen reagerar.....ja allt.....

Kan man inte bara ha en stop knapp i hjärnan ? Så man slapp tänka då man ska sova?

Jag borde gråta mera än jag gör kanske...har funderat på det en del...gråter lite nu för tiden....har jag blivit för hårdhudad?

Ligger eller sitter i denna stora sängen själv och känner mig oerhört ensam....men men...ska inte klaga, har ju datorn och Facebook....Ja appropå Facebook...det är min räddning och mina vänner där...Man kan stänga av denna världen här utanför och sitta och förlöjliga sig som en 14 åring....kanske behövs ibland...?

En vän sa till mig idag...: Vickan (mitt smeknamn) Du skulle behöva en ordentlig fylla...ut och ha roligt och bara njut av livet!!!

Alkohol.....dricker jag måtligt...eller ca 1 gång/år....Varför? Jo har en far som är alkoholist, iofs nykter sedan många många år sedan, men jag har delvis varit inne i smeten då Sandra var liten...då kunde jag dricka onsdag, fredag, lördag och sedan en återställare på söndagen...med ångest och tårar...och på måndagen kom Sandra hem igen och då började nykterheten till onsdagen och sedan nästa helg då hon var hos sin pappa.
Inte sunt.

Visst skulle jag vilja gå ut och ta en cider med goa vänner....men vilka vänner? Alla är upptagna på sitt håll....naturligtvis....Men visst tusan skulle jag vilja gå UT!!!!   (Ett ROP PÅ HJÄLP TILL VÄNNER!!!) :)
Sitta och bara snacka...bara vara Victoria....ingen Adams, Davids eller Sandras mamma.

Jag saknar mig själv ibland, den glada och positiva tjejjen som alltid gjorde uppror mot allt, jag har alltid gått mina egna vägar vad än folk har tyckt och tänkt och jag säger alltid vad jag tycker och tänker...tyvärr får man då många ovänner längst vägen och inte snacka om arbetsgivare som är livrädda för människor med åsikt!!! Obekväm kallas man då¨man har egna åsikter eller inte accepterar saker som sker på jobb!
Likaså kan människor bli rädd då man har åsikter och inte backar...


Wow satt och skrev och tryckte fel....trodde hela inlägget skulle vara borta....men vilken tur det sparades automatiskt.....hade inte orkat sätta mig att skriva igen....:)

Funderar ofta på livets mening...om varför så många mäniskor får genomlida så mycket....där vill jag lägga in oss också...ibland tappar man lusten helt till livet, men sedan kommer dom där guld stunderna...med någon vän eller med mina barn som gör att man förstår precis varför man lever..

Men ska jag vara ärlig med en sak jag tänkt på sedan 2002 att jag vet inte om jag överlevt om Adam inte överlevt....visst säger många, men du hade ju Sandra kvar...ja visst hade jag älskade Sandra kvar..men hur skulle man kunna leva med att varit tillsammans med någon, gjort valet att vara med någon som är så sjuk att denne sätter en kniv i magen på en??
Iofs visste jag inte då att han var psykisktsjuk...Paragraf 7, psykisktsjuk, men inte tillräckligt för vård....trodde att antingen hade man magenfluensa eller är frisk? För mig fanns inget mellanting....men ibland är inte allt svart eller vitt...har jag fått lära mig på vägen i livet!

Ja mycket i livet man kanske inte ska förstå...försöker ha förståelse till det mesta, men ibland känner man sig själv så sjuk i huvudet som får jaga folk...ha åsikter....om sitt barn..påpeka att sonen MÅSTE ha jacka...ute....finns dom som inte förstår det trots att det är Oktober...snart November....tror Adam inte känner kyla eller trötthet..därav han inte vill ha jacka trots det är vinter....eller inte vill somna...

Jag har en fråga ifall ni någon vet!
Jag känner av Adam då han är orolig och inte är hemma....kan ha jobbigt en halvdag då han har haft en jobbig dag i skolan tex....jag önskar att jag inte kände detta...någon som vet....iofs vet jag ofta hur det är med Adam fast han inte är närvarande, men det är också jobbigt....är vi för tighta, eller vad kan det bero på?

Finns så mycket jag bara vill skriva av med med...men som kanske inte passar i en blogg...men det lär komma för det är skönt att bara skriva av sig....i massor....så bli inte förvånade om Ni känner mig bättre än mig själv sedan :)

Ska kolla med Sandra om han kan ändra min sida också...vill byta text där upp *peka* där det står ålder och sådant...vill ha in annan text där....:) Får se vad damen säger!

Inget Bigbrother ikväll heller Helloween tema på Tv400.....hela veckan, men den som väntar på någe gott väntar aldrig för länge.....



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Föräldraskap...

Är ibland det svåraste man är med om..eftersom man är känslomässigt involverad och ska slåss mot kommuner, myndigheter mm.mm.....

När jag hamnar i dessa sitsar då man ``slåss`` för sin sak...för så känns det att man måste göra...ofta...

Jag har bra erfarna människor omkring mig....tjejerna från morgonen och Lss handläggaren...lyssnar i massor och försöker hjälpa så gott dom kan...

Men ibland så känner man sig så oerhört ensam i denna stora världen då det gäller barn med speciella behov...och få alla behov, mediciner tillgodosedda....och det gör att man som förälder kan må oerhört dåligt ibland...Man står mitt i ett vakum mellan allt som sägs...och kan inget påverka..av det som sker....

Det sägs att: som man bäddar får man ligga.
Ja, absolut stämmer detta i vissa fall, men inte jämt det kommer saker som man själv absolut inte kan påverka..fast man egentligen vill ha det på annat sätt.
Så delvis stämmer det och delvis inte...

Den här dagen är David ledig från dagis, Adam är på fritids, sedan kortids...men här är en dag David och jag skulle kunnat hitta på något...men trots Adam är iväg så är det han som hägrar med att söka läkare som finns tillgänglig 2 ggr/vecka...ja och kontakt med skola..saker som behövdes ta upp.

Så städning i förmiddags byttes mot att försöka kontakta människor och eftermiddagen till det samma...så David fick en inne dag.

Men imorgon får det inte vara Adam dag, utan David dag..han är ledig då och Sandra också, så hon kanske också hittar på något med oss!
Viktigt att syskonen får all den uppmärksamhet dom behöver....dom blir ganska åtsidosatta ibland.

Det är också jobbigt som förälder att Adams behov alltid kommer först...sedan får dom 2 andra barnen sina behov av oss som föräldrar!



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]




Mamma, mamma...vet du sak....

Älskade Adams replik när han vill berätta något och det sägs foooooort också, ja han kan prata....för er som inte visste....men han har svårt att kommunicera....han kan inte visa känslor...han skriker, slåss eller visar det på andra sätt....

Om man då jämför med David som är 3 år som redogör: Nu är jag ledsen eller arg eller vad han är.
Iofs tar han ibland efter Adam en del tyvärr...men så är det ju med syskon...där vi vuxna får komma in och prata med honom. (David)

Men peppar, peppar ta i trä.....jag ska smyga iväg och kolla en sak.....VET NI SAK?????
Adam sover....såååååå underbart, sovit sedan 22 antagligen....sååå underbart för honom och oss....wow...ujje vad skönt..vad glad jag är för hans och våran skull...så hans lilla kropp får vila....det behövder den efter all aktivitet på dagen.....

Adam är som en robot...han är styrd av rutiner och kan bli arg då rutiner ej är som dom brukar....så idag var han inte nöjd då han kom hem från skola...eftersom han vill ha sin samling och sina kompisar där.....men ibland måste det ju vara lov....

Men så kommer Adam att leva i framtiden....allt ska vara spikat vad han ska göra varje dag....man gör samma rutiner vare sig det är vardag eller helg! Och det trivs han med.
Kommer det till saker eller vilken av tjejjerna som kommer på morgonen så medelas det i god tid till Adam, så han vet...han vet redan vem som kommer i morgon.

Han struntar nog egentligen i vem det är av dom....för han gillar båda...men lika bra att medela så han vet!

Utan dessa tjejjer på morgonen hade jag aldrig orkat....dom som stöttar oss i familjen till 100%!!
Och står upp för vad dom tycker och tänker vare sig det är negativt för oss eller positivt.

Och alla som känner mig vet att jag älskar ärlighet, vare sig den gör ont eller inte!

Skönt att gå och sova ikäll med vetskapen om att han inte har blivit arg,ledsen....utan somnade bara så där då Per låg jämte han i sängen....han vägrade somna ensam i min säng.  Men sak samma NU sover älsklingen! :)

Imorgon Kortids för honom igen fram till fredag!

Nu ska det kikas en stund på TV, sedan sängen! :)



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]






Kväll...och...

lugnet före stormen antar jag.....än så länge så ligger han uppe och kikar på en film...men sedan då där är klar....ja man har magknip innan det ens har börjat.....:/

Jag håller alla tummar och tår för att natten ska bli bra och att han får sova ordentligt...

Ja idag har det varit en del tårar....pga hur det är och hur man ska orka i längden...vill ju inte behöva lämna bort honom mer än nödvändigt.....för han är som sagt så Älskad och VI vill ha honom hemma....

Jag går i ett vakum och vet varken ut eller in.....vet ingenting alls...hur saker kommer bli eller ska bli...kanske lika bra det...att man inget vet?


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]


Vilken underbar..

Natt....eller inte....Adam somnade omkring 3 inatt..trots sömnmedicin.....och det ska tilläggas att han INTE sovit på dagen....

Sedan somna vi vid 3.....sedan vid 04:45 började kära David vakna till...men han somnade om omkring 05:30 ....
Har märkt att lilla David sover sämre då Adam haft sina utbrott, så det är inte bara Adam som påverkas, utan hela familjen...

Ja spännande att se hur det går med allting eller om det blir en runda till barnakuten inatt också....


Nu ska jag Sova, är så sjukt att jag jobbar som nattpersonal dygnet runt....med Adam..fast jag inte har någon vila emellan utan får sova bort dagarna....vilket liv va, uppe nätter hemma och sover bort dagarna..när man jobbar så jobbar man högst 3 nätter i sträck, inom sjukvården menar jag då....jag jobbar upp till 13 med Adam...utan nattlig sömn, utan enbart sömn på dagen....och sedan undrar man varför man är helt borta i skallen eller inte har något liv?? Bara sova dagtid e inge kul det heller i långa perioder, man förstör både kropp och psyke ännu mera....

Men men nu är det God Natt!!



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]




Inte sant.....

undrar hur man ska orka och HUR läkarna tror att man ska orka...:/

Adam började med sina utbrott ikväll igen och sov inte till kl 22....då var måttet rågat....in till barn och be om hjälp...läkaren fick se att det INTE finns en yns av trötthet i Adam....fast kl var närmare 23...och det är ju bra att dom får se hur han är och hur han reagerar på kvällen....när han inte är trött.....

Nu är vi hemma, han fick en sömntablett...och borde snart sova....fick den vid 23:40 tror jag....så hoppas han sover inom 20 min nu.....ja jag blir utan nattsömn....men så får det vara...eftersom mitt adrenalin går upp och min trötthet försvinner också....(sömntabletten fick han utordinerad av barn läkare)

Min fråga är hela tiden HUR tror läkarna att man som förälder ska orka???

Kommer säkert sluta med att jag åter igen får åka in med hjärtat....:/ och det VILL jag inte.....

Ja nu ligger gubben åtminstone i sängen...men pillar med annat...håller innerligt tummarna för att mitt älskade barn ska sova nu...snart...gör ont i hjärtat och se han så här....:(



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]


LÖST!!!!!!

Alla problem är NU lösta med skolan...

Kommunen ska verkligen ha en eloge!! Han som handhåller ekonomin sa själv att det berodde på hans okunskap, att det blivit så här och det finns inget mera jag respekterar så mycket som när en person kan stå för sina fel och brister och sedan att man LÄR sig något och INTE ser det som ett misstag!! :)

Att assistenten vräkte ur sig så här.....som jag skrivit om innan, är inte ok...men nu är det gjort och det kom inte från skola eller kommun!! :) Utan något han själv ansåg, tyckte och tänkte....

Ja ett problem mindre...och nu kan man säkerligen nana gott inatt :)

Men nu finns det bara ett problem till ang  Adams medicin...dom vill nu sätta ut all medicin för dom tror att det är fel medicin..den passar alltså inte Adam....Uhm Adam omedicinera....spottar, slåss mer än vanligt, svordomar inkls alla könsord mm.mm som ingår....Ja....spännande eller något....

Men en sak är ju underbar!

Ett problem mindre att oroa sig för!!! :)  Tack till Kommunen...är ledsen att jag inte kan skriva vilken kommun det är....för det skulle jag vilja bastunera ut, men men TACK! :)


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]




Ringde...

Till assistenten och pratade med honom......han sa att det han sagt var hans egna ord och utsvävningar??
Inget som vare sig kommunen eller rektorn uttalar sig om ....
Blir mäkta förvånad...han fick bara en ide att jag skulle finnas betalningskydlig?

Ja, jag förstår då ingenting längre eller hur människor vräker ur sig utan att se konsikvenserna...
Dom är att jag har legat sömlös i helgen, funderat på vilka trådar jag måste börja dra i.....:(

Ja en massa sådant....som gjort att jag mått skit....

Ja...*sucka*


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]


Jaha...

En dag närmare imorgon...då är barnen lediga och allt ska avslutas....för nu orkar jag inte med detta med jurist, skolverket, kommunen, skolan och saker längre, det kan aldrig få vara lungt...

Måste ställa in mitt årliga doktor besök imorgon bitti, måste sätta mig och ringa runt alla dessa instanser....det 1:a jag gör då kl slagit 8!

Idag ringde kortids ang Adam...han hade hållt igång till kl 12 igår natt....:(
Dom kallade upp medicinen har fick nu i veckan...och den kan ge sömnlöshet!

Underbart att doktorn skriver ut en sådan medicin då han behöver få sova och det är där problemet är....
Jag förstår ingenting längre...hur tusan kan doktorn skriva ut detta när det är biverkningen av det...att inte kunna sova......så förbaskat illa...

Så jag ringde barn idag och den medicineringen ska TAS ur nu....så nu går han omedicinerad..hela kvällar och inför sömnen...fasar för imorgon kväll nu......då det kommer varas uppe halva natten och den onda cirkeln är sluten igen.....:/

Ja nu har kortids fått känna på det den hårda vägen där borta...då dag personalen får vara kvar till midnatt för att Adam inte somnar....:/

Ja allt känns skit just nu...inget som fungerar!


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]




U think im screwing???

Im out of MY mind....eller någonting....Kom för fan inte med att jag inte ska använda mig av svordomar och andra dåliga ord....jag behöver dom NU, för jag har inget annat att komma med än dessa ORD!

U maybe wish i was screwing u???

Or its all about money, i dont think its funny....

Jag VILL bara få sova en natt e jävla natt är det för mycket begärt???

Nyss var jag istort sett vaken dygnet runt i 13 dagar..och NU när Adam är på kortids så ser den underbara assistenten han har i skolan till att jag absolut INTE kan sova!!  Jag är så innerligt tacksam.....
på måndag ska en jurist ringas, skolverket, doktor för jag behöver något att sova på......Hur länge orkar man vara vaken + att ta hand om sina barn och vara en glad och lycklig mamma?

Då ska tilläggas att jag avskyr mediciner....tar inte ens alvedon då jag har ont....inte ens min hjärtmedicin...varför förorena kroppen då det går utan?


Ja mina barn kommer tas ur denna skola/dagis...ska hämta alla grejor på måndag som är barnens och sedan får jag anlita/hyra in någon lärare till Adam som sköter hans hemundervisning! Det får kosta vad det kosta VILL!

Nu spelas det åtminstone bra musik så man kan sitta och lyssna på högsta volym i lurarna...

Hur tusan kan denna assistent vräka ur sig på detta viset?? Att JAG skulle vara skyldig skolan pengar???? Trodde det var KOMMUNEN som betalade barnens skolgång????? Eller har jag missuppfattat allt???
 Och assistent då KOMMUNEN beviljat bidragen????

ALLA instanser har VETAT om att vi lever med skyddad identitet och kvarskrivning....

Ska jag förklara denna känsla jag fick efter det assistenten vräkte ur sig??? Det känns som: Someone is Screwing me in a wrong way!!!!!!

Ja mitt låga sätt och fula ord får nu ha överseende med, men en hel HELG förstörd pga assistenten + att man inte kan NÅ någon på kommunen på helgerna heller i fredags hade dom hunnit gå hem..!!!


Jaja skit samma........



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]









Kan inte sova....

Ja visste det skulle bli så här..ana det det redan från början av eftermiddagen då jag mötte Adams personliga assistent i skolan....

Ohhh inget bra på någon radiokanal....vill höra lite tyngre rock nu.....känns som det skulle behövas....

Jag är så arg, ledsen....besviken....ja allt.....Känner att jag är på väg att kollapsa....men som vanligt så säger jag ingenting till någon...eftersom jag är människan som aldrig vill vara till besvär....Mina problem börjar då jag inte kan sova på natten...mina demoner kommer då fram och hjärnspökena pratar ner mig.....hur allt ska gå....för Adam....David....

jaha en lugn låt....orkar inte med sådant nu...Madonna....usch....inget bättre....

Men hallå, jag måste börja från början...

I veckan så ringde Adam & Davids rektor till mig och berättade att kommunen vi bor i inte kommer betala barnens skolgång.....jag satt som ett Ufo...Barnen har gått i skolor i andra kommuner där vi bott där DEN kommunen vi vistats i som betalat skolgången...likaså Sandra och hennes Högstadie och lågstadie är betalt i den kommunen vi bott i....

Jag vet ingenting längre...och VET inte hur länge till jag orkar slåss för mina barns rättigheter....

Mina funderingar är nu att ta UR dom helt ur dom här förbannade skolorna (ursökta svordomarna)!
Adam kan få undervisning hemma...David är INTE skolmyndig än så där lär ingen bry sig....

Jag har själv pratat med kommunen och VET inte hur detta ska lösa sig!

Men idag yttrade sig den personliga assistenten så konstigt eller vad man ska säga att jag NU inte kan sova....

Han sa att det var JAG som kunde få betala skolgången som kommunen nu ska ha tillbaka från friskolan..alltså kommunen ska strypa alla pengar till skolan och sedan kräva pengarna tillbaka för barnen....
Och då menade assistenten på att JAG kan få betala tillbaka skolgången, hans assistent jobb....och det innefattar hans lön, arbetsgivar avgifter mm.mm. Det handlar alltså om säkerligen nästan miljon belopp....Men santidigt sa han att det måste ju finnas kryphål för er, ni måste handlat i god tro??? Va FAN då godtro???????  Visste för FAN inte ens om att denna kommunen inte skulle betala för mina barn...och assistenten sa också att då kanske NI får söka skola i annan kommun?????  Va FAN ska Adam behöva byta igen?????

Vi lever som sagt med skyddad identitet och kvarskrivning i annan kommun, men det har ALDRIG varit problem för någon annan kommun vi bott i....eller när Adam & David gick i kommunal skola i samma kommun som NU vägrar betala skolgång för mina barn!!!!

Jag har nu medans jag skrivit detta tagit mitt beslut, jag kommer säga upp ALLA instanser med min son Adam, kortids, Hjälp på morgonen.....skolan och Dagis för David...så kommer få isolera oss hemma, försöka sälja radhuset och sedan flytta...för sådan här jävla skit pallar inte jag.....det FÅR vara NOG nu med massa PROBLEM, jag pallar inte MERA!!!!!!!






God Kväll!!!

Här sitter man och sitter med sina biverkningar av hjärtmedicinen som jag käkar....huvudvärk så jag mår illa och vill kräkas...yrsel.....och ikväll har ena benet börjat domna bort...kände inte ens av övre delen av benet....:/

Men men in till doktor och det var ingen fara, trodde han....och jag ska fortsätta ta min medicin, inte vara så drastisk att sluta med den...

Men jag vet inte om jag klarar mera huvudvärk...haft nu i 4 dagar....men fick åtminstone halvera tabletten...men släpper det inte imorgon så TÄNKER jag minsan sluta med dom och göra tvärtemot doktor...som vanligt så går jag min egen väg....

Och som vanligt så driver jag med läkarna, han berättade om att jag på måndag skulle fråga den som är specialist....Uhm tänkte jag....va menar han nu då, vad är han???

Så Vickan i farten igen: Ja men vad är du då? Heheh han var mera specialist på allmän medicin och överläkare...men va då då?? Lika bra att fråga :)

Eller som när jag var inne och tömde knät och doktorn frågade vad jag bor??

Uhm, ska du med hem, svarade jag`:P

Kanske måste sluta vara så rätt fram...men det gillar jag med mig själv....finns inga krusiduller...är du läkare, kung...drottning....ja DU är inte mer för mej, du går och bajsar och kissar, föder barn, har sex, pillar näsan eller navelludd som mig....

Därför behandlar jag alla mäniskor lika :) Skulle aldrig få för mig att buga för en kung, drottning, jag är ledsen...men dom är inget mer än för andra....ta i hand som jag gör med alla andra jag hälsar på för 1:a gången skulle jag mer än gärna göra :)

Hehehe lite fredags svammel från mig >:)

Adam är på kortids och han har börjat med sin nya eftermiddags medicin...han somnade innan 20:45 igår kväll och det var Ok...i min säng med mig jämte....men jag har mist hans 1:a levnads år eftersom jag inte var någon bra mamma....så jag får ta igen det nu....ganska sent....men så är det då¨man landar...kan ta ett tag...tyvärr...Men Adam komme hem på måndag, det är skönt att få sakna honom och känna att man har tid med dom andra barnen också...+ att han får umgås med andra barn och där har dom personal och hittar på massor så han har det kanon bra där!!

Har man ett barn som tillhör LSS så är det en rättighet man har att få avslastning för att hela familjen ska orka och Adam ska orka med oss, brukar säga att han åker på semester från familjen..:)


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]




Kundskap?

Någon som har kunskap ang Ritalin?
Det är nu Adam ordinerad på eftermiddagen...så han kanske blir mindre aggressiv kvällstid och kan somna i rimlig tid....

Men jag gillar inte detta med medicinering så ni vet...men ibland finns det inte andra medel än att det måstes.....



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Varför...

badade man inte i pengar...så man kunde hyra in någon som hjälper till med Adam om kvällarna då han håller på i timtal?
Varför kan man bara inte få en assistent? Nej han har tydligen inte dom funktionshindren som behövs för det....
Ja ibland undrar jag....ska man behöva gå på knäna och inte kunna slappna av någonting pga sonens handikapp....
Jag förstår inte att man måste slåss mot allt och alla för att få hjälp....beskosta allt är underbart att göra själv...eller inte, ska vi andra gå utan mat då?
Ja jag vet inte...i sådana här lägen önskar jag att jag var RIK, men i andra fall inte, för pengar gör en inte lyckligare, men det löser nog många problem...kan jag tänka mig...
Känner sig maktlös som mamma då man inte kan ge sonen allt han skulle behöva...för att hans behov skulle vara tillfredställda....

Jaja...bara att acceptera, är ingen miljonär, det hade inte gjort mig lyckligare, men det hade löst många problem...för Adam och hela familjen.


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Ja....

eller vad ska man skriva...trött, men kan inte vila....mina tabletter för hjärtat som gör att jag har skallebang och yrsel...men men får ju sluta med dom sedan någon gång :)

Nu till Adam och dess inlägg jag skrivit.

Tack alla för mail och uppmuntringar helt underbart att NI finns där :)

Inatt var Adam på kortids och det var en befrielse eftersom 13 av 14 nätter har varit vakna....Men han hade istället varit vaken på kortids...och strulat då han ska sova...

Så trött på att kvällar bara är bråk, inget annat än bråk....vill bara ha lugna kvällar då man går upp tidigt och har nätterna uppe....vill ha som alla andra, njutbara kvällar, hinna med tv:n och sådana saker :)

Men läkaren har nu sagt att vi ska sluta med Theralen...han blev värre av dom, som att det krypte i kroppen på honom.....:/

Jag har fått en del frågor jag vill ta upp här:

Träffar Adam den som gjorde det här? : Nej Absolut inte, han står inte ens som pappa på pappren eftersom han försökt döda Adam som foster, han anses alltså farlig för Adam och mig.

Hur har ni kunnat gå vidare? : Bra fråga...ibland känns det som man står kvar i allt och bara minns allt som det hända för 5 minuter sedan, rädsla att vara själv, gå själv på stan...ja det finns många utmaningar jag kämpar med fortfarande idag pga detta....och då känns det som jag inte kommit vidare, men sedan finns det tillfällen då man verkligen känner hur långt man kommit i livet.

Hur har du kunnat hålla detta ``hemligt``,Adams diagnoser?:  Hemligt och Hemligt...har bara inte pratat om det på internet som jag kanske borde gjort...men jag ville ha alla utredningar och sådant klart från första början och den har varit klar sedan länge...men själv måste man komma ifatt verkligheten och själv förstå. Och sluta anklaga sig själv för det som hänt.

Du skrev att du blev rädd för Adam, är det så nu också? :  Ja bra fråga...jag har varit livrädd för Adam i flera års tid...Men det har släppt...jag är inte rädd längre, men jag är vaksam pga att han är våldsam och knivar och sådana saker finns ej tillgängliga....för han är oberäknelig...han slåss när allt går emot honom eller då han får ``order`` att göra saker som han absolut inte tycker om....Så man får ett antal blåmärken på 1 vecka.

När mår du själv som bäst? :  När jag går i skogen och plockar svamp med ungarna....själavård för mig. Eller då Adam ger mig en kram..han kramas aldrig så då mår jag bra! Eller när något av dom andra barnen eller alla samtidigt sitter och myser i soffan och gör saker ihop!

Hur mår ni nu? : Det går upp och ner som för alla andra! Men visst vissa dagar vill jag inte gå upp eller möta andra människor för att jag inte orkar..Och vissa dagar mår man kanon!

Hur tar du att Adam kommer behöva livslångt stöd i livet? : I början var det svårt....mycket svårt, vi kanske inte ens kan ha han boende hemma då han är tonåring pga hans aggressiva sidor med slag, bett, nyp, sparkar. Och som förälder är det inte kul förstårs....många tårat. Men nu tänker vi så här: att han kommer bo hemma som alla andra barn, tiden får utvisa hur det blir.


Hur känns det att ``komma`` ut med hur det är? : En befrielse ska jag ärligt erkänna...:) Nu kan jag skriva öppet och kunna få råd och rön av andra föräldrar som har samma problem eller liknande diagnoser på sina barn! Erfarenheter kommer man långt med.


Vad vill du få ut av livet efter den utgångspunkten ni har? : Kärlek är A & O i livet, försöka tänka att jag måste lämna över förlåtande av gärningsmannen på det man tror på! Att VI har en fri vilja som vi gör precis vad vi vill med och att vi kan påverka mycket i vårat liv...men ibland så tar ``hjärnspökena`` över!


Ja det finns flera frågor...har NI flera så mejla mig...och ni som åter igen frågat mig om Facebook så mejla mig på [email protected], era namn, mail adresser så lägger jag till Er!


Tack för erat intresse av frågor!



Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Lagen....

Hur fungerar den???

Gärningsmannen fick 5 års fängelse för grovmisshandel på mig, ingenting för Adam för han räknades som en del av mig,  som mitt hjärta! Han kom ut efter 2.7 år.

Adam fick livstid!!! Han kommer aldrig tillfriskna pga den ovanståendes rätt att göra en annan människa så illa och försöka ta ett fosters liv!
Jag fick livstid, jag själv lever med post traumatisk stress och andra saker jag inte tänker gå in på!

I mina och andras ögon är han en mördare, han försökte döda Adam som foster!!
Nu lyckades inte han, så mordförsök borde han minst åkt dit för och jag vet att det chockat många att han inte fick mera i straff väg.

Ville bara visa vad lagen ger till skillnad mot offrens livstids straff!!


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Jahaja

Ja nu vet jag inte var jag ska börja....men det handlar om min Adam, min älskade Adam som man kan bli totalt
tokig och samtidigt så är kärleken så stark....

Adam föddes som Ni vet i vecka 31 då han knivskars i min mage.

Adam föddes med tarmpaketet på utsidan..kniven hade även skurit upp hans mage och tarm!






Adam låg i sitt eget bajs....tarmen var avskuren på honom.

Adam klarade sig med mindre än 1 cm.....Men han överlevde!!!!

Han har utvecklats normalt och var tidig med det mesta...att gå, prata, ja det mesta! Han kunde räkna tidigt,
skriva sitt namn, se skillnad på bilmärken jag har säkerligen glömt något....:)

Vid 3 års ålder så började Adam förändras....Han blev mera agressiv....han fick ett otroligt beteende,
 som man inte förstod över huvud taget.

Vid 3-4 års ålder så berättade Adam för oss utförligt hur han skulle kniva ihjäl oss....hans familj...och hur man så
tidigt kan klargöra en sådan sak är för mej otroligt...

Där började min rädsla för min egen son.

Knivar, alla vassa föremål lades undan så att han absolut inte på några villkor kunde få tag i dom....

Dagis började fråga oss om saker hur vi upplevde saker med Adam och då började vi berätta om problematiken som fanns
med honom, ilska, hur han ska mörda oss mm.mm.
Dagis hade också upptäckt saker med honom...så en BVC psykolog kallades inför att kolla hur han fungerade på dagis.
Men hon såg inga problem alls...han kunde leka med andra barn och det kan inte barn med diagnoser...

Jaha....då fick man börja i föräldra samtal med henne för problemet låg hos mig....ja naturligtvis är det så.....
hur skulle det annars kunna vara något annat??? Det är väl alltid föräldrarnas fel då det är något?

Detta fortsatte en tid och jag försökte lyssna på henne och ta råden på Adam...försökte även med Nanny metoderna
under flera år!
Inget fungerade....
Och mera dåligt samvete fick man som mamma...hur kan jag misslyckas så mycket med min älskade son??

Det kom en dag då Adam börjar skolverksamheten, där vi bodde då började man vid 5 års ålder.

Jag ringde fröknarna och ville kolla att Adams agressiva beteende inte fanns i skolan och berätta om det som var hemma...

Jag fick en chock....Då kröp det fram att Adam trycker upp tjejerna med ett struptag mot väggen....Hur ska man reagera som mamma??
Varför har INTE skolan sagt något....????
Trodde bara det var hemma han var så våldsam...han slår mig gul och blå!

Av en händelse så var vi på Sandras (min strösta dotter) läkarbesök ang sin diabetes...och då brast det...allt kom, tårar, ja jag bara släppte ut
allt skit som pågott under så många år och som en BVC psykolog lagt på mig (min upplevelse).

En remiss till BUP skrevs samma dag, men det är vänte tider....så vi hann flytta pga att min identitet hade kommit ut på mitt jobb ( min chef skickade ut
mitt och andra kollegors personnr i ett mail! Av Misstag ska jag skriva!!!! Så ingen tror något annat!)

Så inom några månader hade vi flyttat till annan stad och Adams remiss hade följt med till nya BUP mottagning här...

Vi gick på knäna...en överaktiv unge som aldrig kunde sitta still, slogs, spottade, nyps, ja allt han kunde göra en illa med så gjorde han det.

Jag ringde vecka efter vecka till BUP och Vädjade om tid för honom, men varje vecka fick jag höra av samma person: Vi kommer ta upp detta
på¨nästa veckomöte.....INGEN hörde av sig efter mötena....så jag fick ringa åter igen och fick höra samma sak...

Då blev jag tokig....Jag ringde uppd eras chef och sa: Ser ni inte till att Adam får hjälp så kommer jag anmäla ER!!!

Ooooopppppppssss vad sa jag till henne? :) Men vet NI vad, en vecka senare hade vi en TID???????

Ska man behöva HOTA chefer för att få hjälp då man stått i KÖ i ca 1 år?????

Mina vänner, förstod inte hur vi orkade, vi kunde inte ha besök...kunde sluta hur som helst....Adam visar snoppen, en vän valde han att gå fram och
ta på tuttarna....vi blev lika chockade alla....tror jag....

Under denna tiden så gick Adam i ny skola.....där slutade med att han slog sina kompisar blodiga, Adam höll en flickas händer bakom hennes rygg
och en annan kille slog till henne!!
Har stängt in andra elever och inte släppt ut dom ur bodar som funnits på skolgården..

Men samtidigt finns det underbara stunder med Adam....:)
Han och en kompis försökte lura i rektorn dom hade då dom befann sig på ett område 6 åringarna ej fick vara på att dom gick i 3 :an :)
Han är oerhört klipsk...Matte är hans starka sida, så duktig...allt han tycker om älskar han och går in 100 % för.
Åker vi ut i skogen så går han med luvtröjan över huvudet och letar som bara den och HAN hittar både gula kantisar och trattisar, men han plockar inte dom,
det lämnar han till mamma och hans syskon eller pappa :)

Adam är så oerhört alskad...har Adam ont så har jag ont...jag känner av det....jag vet då Adam haft en dålig dag på skolan..jag känner hans energi!

Ja Adam är mitt allt, likaså som Sandra och David är!

Ja nya skolan fungerar så där som ni förstår...

Adam börjar sin utredning en massa tider på BUP med psykologer....massa samtal för mig som gör ONT...handlar om mig själv och saker ang mig och Adam.

Adam får vara med om en massa tester som görs i alla utreningar...

Jag eller Per får inte vara med en endaste gång....och det jag var rädd för var om han hittade på saker där inne, för min Adam har så livlig fantasi :)


Ja under denna tiden detta pågår så anförtror jag mig för Adams lärare..och det skulle jag inte gjort....

Själv ringde jag Bupakuten och ville att dom skulle hjälpa oss med avlastning till Adam för vi orkade ej mera och det skulle dom...

Bup akuten skulle hjälpa till med allt och alla kontakter, skönt tänkte jag och berättade detta för skolan....

Men en dag så ringer telefonen kl 13:02....uhm skyddad nr....skolan, har något hänt....???

Men jag möts av detta:
Hej jag heter ***** och ringer från social tjänsten ( Kanon tänkte jag, avlastningen), vi har varit i skolan idag och träffat Adams
lärare och jag blev rädd...vad har nu Adam sagt till fröken....

Men det visar sig att Fröken och hennes kollega ringt och anmält mig till soss och ansåg felet ligger hos mig ang Adam.

Jag blev helt tokig, hur kan man göra så här??
Hur kan den här socialsekreteraren ringa så här...varför har ingen sagt något till mig???

Skolan trodde jag blivit informerad av dom..enligt dom själva....och sedan påstår skolan att dom var där för annan elev, men detta
stämde inte alls....som NI alla vet som känner mig så gillar jag inte då människor ljuger!!!


Ja där satt man med en soss anmälan..från en skola man litat på, själv ringt och bett om hjälp med avlastning...men enligt skolan
låg felet hos mig...jag såg inte Adams behov???

uHm hela familjen har jobbat med Adams behov..det fanns vissa stunder ingen annan än Adam hemma....

Ja som tur var va tjejerna från socialtjänsten helt underbara mot mig och familjen, dom träffade Adam, dom var med på BUP mötena så
anmälan lades ju naturligtvis ner med inga åtgärder...

Innan detta var gjort så tog jag Adam ur skolan, är man 6 år så är man inte skolpliktig...men kränker man mig och andra
föräldrar på detta sättet så vägrar jag ha mitt barn kvar på det stället!!

Adam går idag i en friskola, David går på dess dagis!

Adam har idag personlig assistent!

Adam har idag 3 diagnoser : atypiskt autism, Adhd, Ocd!

Atypisk autism innebär att personen har många men inte alla kännetecken från någon av de andra diagnoserna inom autismspektrumet.
 Atypisk autism betecknas ibland genomgripande störning i utvecklingen UNS (UNS=utan närmare specifikation) men det är inte så vanligt på svenska.
 UNS har kliniskt betydelsefulla nedsättningar i adaptiva funktioner. Särskilt i Primär ADL.

Där tror vi det våldsamma kan komma ifrån!


ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som utmärks av bristande uppmärksamhet och hyper-
eller hypoaktivitet.

OCD Tvångssyndrom är en psykiatrisk diagnos som kännetecknas av upprepade ritualer eller tankar. Det internationella namnet är Obsessive-Compulsive Disorder, OCD.
Obsessioner eller tvångstankar är obehagliga och ofrivilliga tankar som ger upphov till ångest.
Kompulsioner eller tvångshandlingar är de tankar eller ritualer som den sjuke använder sig av för att sedan slippa denna ångest.
 Det behöver inte nödvändigtvis finnas någon rationell koppling mellan en tvångstanke och den lindrande tvångshandlingen

Informationen hämtad från Wikpedia!!!!!

Vet ni vad det värsta är??

Att han som satt kniven i min mage är den som är skyldig till detta, enligt mig!!

Adam låg som sagt i sin egen avföring i magen, syrebrist, hjärtstopp, punkterad lunga.....ja med den starten kan det bli annat än så här??

Adam kommer ALDRIG kunna leva ett eget liv i hela sitt liv...han kommer hamna i gruppboende i framtiden...han kommer aldrig kunna leva som Du och jag!


Adam går redan på tunga mediciner...vissa hjälper vissa inte....vi lever i ett virrvarr hela kvällarna med sänggående...då vi utsätts för slag...tjejerna
som hjäper Adam på morgonen utsätts för våld....

Men en sak är säker, Adam har underbara stunder, han är älskad!!!

Jag får frågan....kommer jag någonsin kunna förlåta personen som gjorde detta mot oss???

Peter Gembäck, jag citerar dig? (Hoppas det blir ordagrant nu, annar måste du rätta mig)

Min fråga lät så här:

Det sägs att man ska kunna glömma och förlåta, men ärligt det finns människor jag aldrig kommer kunna förlåta,
 som varit så elaka på olika sätt....är jag onormal då?

Peter Gembäck : Jag finner att förlåtelse är ingen enkel sak. Jag tror att är det någon gång vi behöver Gud så är det just att få kraft att förlåta.

Det svaret påminner jag mig om dagligen...jag MÅSTE tro...det finns en anledning att vi överlevde!

Och att jag väljer att visa Peters svar är för att jag har sådan oerhörd respekt för Peter, Daniel Linde, Emma, Krisina,
ja alla underbara människor i Knutby som låter MIG vara MIG ingen annan!!!

Och alla dessa underbara råd jag får.

Kram på er.

Ja så här är livet...

Vi är helt slut ibland....men vi älskar våra barn och dom överöses med kärlek :)

Men tack min familj, Per, Sandra, David och Adam för ni står ut med mig....jag är ingen lätt människa att leva med, men
jag jobbar med det varje dag.....:)

 Ja tyck nu inte synd om oss!!
Men jag måste ut med sanningen nu, hur det blev med vårat liv...hur Adams liv kommer att bli pga en person väljer att sätta en kniv i en gravids kvinnas mage!!

Nej nu ska jag försöka slappna av har ont i höger sida idag...känns som träningsvärk efter hjärt tjosan idag!

Att inte alla har fått reda på detta är pga att jag inte orkar...

Ha en fin kväll.


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]


It`s to late.....

Lyssnar jag precis på Rixfm.....

Jag skulle ju släppa en bomb....idag..men jag börjar med lite ego.

10 december ska jag operera mitt knä...har ramlat för många ggr i skogen...klantig som jag är.

Sedan 3 månader tillbaka har jag fått åka ambulans till sjukhus...jag har ett medfött hjärtfel..en kortslutning i synusrytmen..det inne bär att hjärtat drar iväg till över 220 hjärtslag i minuten, det känns som att få en hjärtattack, ont ut i vänster arm, upp i nacke och skuldror...men det är inget farligt, men ska ändå åtgärdas på större sjukhus, dom ska upp och bränna i hjärtat....lyckas dom inte så kan det bli så att jag får en pacemaker....men det ska vi inte hoppas på!! :)

Idag blev en sådan dag då jag skulle upp och duscha....och kom inte längre än till trappen...innan jag kved av smärta i armen, ryggen, nacken.....Kunde ej heller röra vänster arm...så det här var en av värre gångerna...och det märktes också på ambulans personal....dom ville inte flytta mej utan medicin, men det gjordes ändå och i ambulansen så fick jag något vad det nu hette så hjärtslgen gick ner till 170 åtminstone, för under 200 slag gör det inte ont :)
Blåljus in till akuten....och dom är så duktiga, otroligt vad dom tar emot en och frågar....Men jag tror dom undrade idag....jag har fått medicin som jag inte tar...eftersom jag blir yr...men kan ta den till kvällen istället ....så det löser sig säkert till det bättre....

Jag lever idag med dessa ``hjärtklappningar`` varje dag tills den dagen dom bränt där inne i hjärtat..

Ja så ser mitt ego liv ut.

Nästa inlägg kommer den sk Bomben som måste släppas ut nu!!!!

För egen skull!


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

Hejsan,

Jag finns här, men har ej varit så aktiv...jag är ledsen för det, men imorgon så kommer en hemlighet att avslöjas...ja inte hemlighet för mina närmsta....som känner oss, men för Er andra kan det bli en chock....
Men den som väntar på något...väntar aldrig för länge...imorgon kommer bomben släppas.....


Men du:

Hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Vickanen.blogg.se

[email protected]

RSS 2.0